TEST TRI KRITERIJUMA NA MALOPRODAJNOM RELEVANTNOM TRŽIŠTU 2018. GODINA

Agencija je usvojila Odluku o provjeri ispunjenosti testa tri kriterijuma na relevantnom tržištu širokopojasnog pristupa internetu na nivou maloprodaje (Sl.list Crne Gore, broj 6/18). Ovom Odlukom za relevantno tržište usluga koje je predmet provjere ispunjenosti testa tri kriterijuma određeno je Tržište usluga širokopojasnog pristupa Internetu na nivou maloprodaje.

Savjet Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost uz prethodno pribavljeno Mišljenje Agencije za zaštitu konkurencije na Nacrt Testa tri kriterijuma (01-260/4 od 28.09.2018. godine), na sjednici održanoj dana 16.10.2018. godine donio Odluku o usvajanju rezultata provjere ispunjenosti testa tri kriterijuma na tržištu usluga širokopojasnog pristupa internetu na naviou maloprodaje.

Sprovedeni Test tri kriterijuma na relevantnom tržištu usluga širokopojasnog pristupa internetu na nivou maloprodaje je pokazao da nijesu istovremeno zadovoljena sva tri kriterijuma iz člana 65 stav 3 Zakona o elektronskim komunikacijama tako da nije dokazana opravdanost ex‒ante regulacije, da na ovom tržištu postoji efikasna tržišna konkurencija i da relevantno tržište usluga širokopojasnog pristupa internetu na nivou maloprodaje nije podložno prethodnoj regulaciji.