04.10.2020. // Saopštenje za javnost

Saopštenje za javnost

13.02.2017. Saopštenje za javnost Američka privredna komora u Crnoj Gori je danas u hotelu Hilton organizovala skup "Otvoreno sa Premijerom" kojom prilikom je prezentovan Izvještaj o poslovnom ambijentu u Crnoj Gori u 2016. godini, nakon čega je priređen i intervju sa Premijerom Vlade Crne Gore, gospodinom Duškom Markovićem. Premijer Marković je tokom intervjua istakao da "postoje ći poslovni ambijent u Crnoj Gori treba unaprijediti da bi životni standard bio podignut i da su kritike i sugestije na poslovni ambijent koje je čuo blaže u odnosu na realno stanje" Predstavnici privrede kao jedno od klučnih pitanja kada se donosi odluka o investiranju prepozanju stepen razvoja infrastrukture u državi. Kako je istaknuto u predmetnom izvještaju "članice su veoma zadovoljne telekomunikacionom infrastrukturom u državi, pri čemu su je 93% članica ocijenile kao dobru i veoma dobru". Sličan trend je bio prisutan i u prethodnom Izvještaju AmCham-a iz 2014. godine.